Dames 1

Goede start dames 1 levert geen overwinning op

Afgelopen zondag speelden de handbaldames van Holten in en tegen Heeten. Na tien minuten had Holten nog een 3-2 voorsprong door doelpunten van Marieke Haverslag, Femke Haverslag en Julia Hanevelt. Daarna keerde het tij. Enkele doeltreffende break outs van Heeten 2 kwam Holten te staan op een ruime achterstand (9-4). Hierna kwam na langdurige afwezigheid Lieke Ebrecht in het veld. Door haar inbreng werd het veldspel van Holten sneller. In haar eerste wedstrijd van dit seizoen scoorde zij ook meteen fraai. Vlak voor rust had Holten pech doordat de bal via de binnenkant van de paal er niet in ging en de hierop volgende counter wel door Heeten werd verzilverd. De ruststand werd dan ook bepaald op 11-6 in het voordeel van Heeten. Meteen in de tweede helft bracht Holten de achterstand terug tot 13-10 mede door een doeltreffende actie van Meike Veldmaat en benutte strafworpen door Femke Haverslag. Halverwege de tweede helft had Heeten  weer een geruststellende voorsprong van 18-11. Vlak voor tijd moest Julia Hanevelt met een enkelblessure het veld verlaten. Heeten speelde hierna de wedstrijd rustig uit en won uiteindelijk met 23-16.

Doelpunten: Femke Haverslag 6, Julia Hanevelt 3, Gitta Bekkernens 2, Marieke Haverslag 2, Lieke Ebrecht , Meike Veldmaat, Anke Wibbelink allen 1. Komende zondag 18 november om 11:00 uur spelen de dames van Holten thuis  in sporthal ’t Mossink tegen Nieuw Heeten 2.

Dames 1 verliest ruim van Broekland 3

Afgelopen zondag speelden de dames van handbalvereniging Holten in en tegen Broekland. Na 10 minuten keek Holten al tegen een 2-0 achterstand aan. Langzamerhand kwam Holten beter in de wedstrijd. Femke Haverslag schoot enkele keren hard en doeltreffend op de goal. Ook de jeugdige keepster Alana Meijerman van Holten hield de nodige ballen uit haar doel. De keepster van Broekland was ook prima op dreef, zodat de ruststand op 10-6 werd bepaald. Meteen na de rust leek het even op dat er voor Holten nog wat te halen viel. Holten kwam terug tot drie punten verschil. Hierna  liep Broekland door goede schoten en prima break outs weer uit, zodat de wedstrijd al gauw was beslist. De einduitslag 23-16 in het voordeel van Broekland 3 was dan ook geen verrassing. Holtense doelpunten: Femke Haverslag 5, Gitta Bekkernens, Julia Hanevelt, Anne Rechterschot allen 3, Marieke Haverslag en Femke Wuestman beide 1.

Dames 1 pakt 1e punt na tegenslag

Afgelopen zondag stond er een uitwedstrijd in Bathmen tegen Lettele 2 op het programma. Uit de eerste minuten van deze handbalwedstrijd bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Halverwege de 1e helft raakte de keepster van Holten Jony Meijerman geblesseerd aan haar knie. Aangezien Holten geen reservekeepster op de bank had zitten, moest een veldspeelster het doel verdedigen. Pauline Kap nam deze taak op zich en ze deed het prima. De ruststand werd bepaald op 9-9. Ook uit  het relatief goede keeperswerk van Pauline Kap in de 2e helft putten de Holtense dames steeds meer moed. De verdediging stond goed en aanvallend werden er doeltreffende schoten uit de 2e  lijn afgevuurd door Gitta Bekkernens en Femke Haverslag. Ook vanaf de cirkel scoorde Julia Hanevelt enkele keren fraai. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Gitta Bekkernens de zeer verdiende gelijkmaker. Door deze uitslag (18-18) verliet Holten ook de laatste plaats. Komende zondag om 10:30 uur spelen de Holtense dames in en tegen Broekland. Holtense doelpunten:  Gitta Bekkernens 6, Julia Hanevelt 5, Femke Haverslag 5, Meike Veldmaat 1, Pauline Kap 1.

Dames 1 buigt in de tweede helft voor Reehorst

Dat het de laatste paar weken steeds spannender werd, was duidelijk, de dames van Holten kwamen als een echte diesel laat op gang, maar waren aan het eind van het seizoen bijna onverslaanbaar. Bijna, want de laatste alles beslissende wedstrijd werd afgelopen weekend verloren, uit in Ede bij Reehorst. Mark Commandeur zei er het volgende over. Het is balen met een hoofdletter B, we hebben het aan het begin van het seizoen laten liggen. Mede door prutsspel in het begin van het seizoen, nieuwe team samenstelling wat erg wennen was, maar voornamelijk door blessureleed, dat is jammer. Als je Holten de afgelopen weken zag spelen, dan zag je de laatste 8 weken een duidelijke stijgende lijn. De dames van Holten hebben ook dit weekend alles gegeven, dat je dan als team voor al dat harde werken niet beloond wordt, dat is erg zuur en dat zal ook nog wel een aantal dagen zuur smaken.

De dames van Holten krijgen zaterdagochtend al een klap te verwerken, Hilde Veneklaas, de jeugd keepster die het de afgelopen weken zo goed doet, raakt in haar `eigen` wedstrijd bij de B jeugd geblesseerd en is helaas meerdere weken uitgeschakeld. Holten begint de wedstrijd goed, laat duidelijk zien dat het niet bang is en geeft gelijk de boodschap af dat het maar voor één ding naar Ede is gekomen, winst en dus de twee alles beslissende punten. De wedstrijd gaat gelijk op. Door de spanning en druk die er op de wedstrijd staat komen er wat slordigheden in het spel van Holten, hierdoor kan Reehorst uitlopen Holten blijft er voor vechten geeft niet op. Als het rustsignaal klinkt is het 14-11 in het voordeel van Reehorst. De boodschap van Mark is duidelijk, rustig opbouwen, eigen spel blijven spelen en er voor blijven vechten. Holten geeft alles in de tweede helft. Maar komt lastig tot scoren, de tweede keepster Julia Meilink haalt zelfs de onmogelijkste ballen uit de kruising en staat de wedstrijd van haar leven te keepen. Holten blijft aanzetten, maar komt niet door de verdediging heen en moet dus van afstand blijven schieten.  Het wordt steeds spannender. Ondanks de verdediging, die wel als een huis staat, komt Holten geen moment dichter bij Reehorst. De dames van Holten handballen de gehele tweede helft tegen zich zelf in plaats van tegen Reehorst met  verlies als resultaat. Als het eindsignaal klinkt is het 20-14 in het voordeel van Reehorst.