Dames 1

Dames 1 speelt gelijk in Luttenbergse thriller

Afgelopen zaterdagavond speelde het 1e team van handbalvereniging Holten in Luttenberg tegen SDOL 2. SDOL 2 had deze avond 3 speelsters uit het 1e team opgesteld. Bij Holten speelden de jeugdspeelsters Alana Meijerman en Anne Rechterschot mee en zij lieten in de loop van de avond zien, dat zij dit hogere niveau zeker aan kunnen. Het openingsdoelpunt pas na 7 minuten kwam op naam van de Holtense Lieke Ebrecht. SDOL scoorde al snel weer tegen. Na 15 minuten kwam Holten door een fast break weer op voorsprong. Keepster Alana Meijerman gaf een assist op Gitta Bekkernens en zij rondde koelbloedig af: 3-4. Op slag van rust nam SDOL weer  de leiding 7-6. Na de pauze maakte hoekspeelster Anke Wibbelink meteen gelijk. Hierna brak een goede fase voor Holten aan. Op aangeven van Julia Hanevelt scoorde Anne Rechterschot uit snelle counter en de prima spelende Femke Haverslag scoorde tevens fraai. Helaas drukte Holten bij de stand van 9-14 in het voordeel van Holten niet door en liet SDOL terug in de wedstrijd komen. Tien minuten voor tijd maakt SDOL de gelijkmaker 15-15. De wedstrijd werd nu alleen maar spannender en grimmiger. Femke Wuestman werd om onduidelijke redenen voor 2 minuten uit het veld gestuurd.  Met nog 25 seconden te spelen nam SDOL een 18-17 voorsprong, maar 2 seconden voor tijd maakte Gitta Bekkernens alsnog de verdiende gelijkmaker 18-18.  Doelpunten Holten: Femke Haverslag 7, Gitta Bekkernens 4, Anne Rechterschot 3, Lieke Ebrecht 2, Julia Hanevelt en Anke Wibbelink beiden 1.

Ook ABS kansloos tegen dames 1

Overwinning is binnen!                                                             Math Willems nog bedankt voor de foto's!

Afgelopen zondag kwam de nummer 6 van de ranglijst ABS 2 in Holten op bezoek.  De dames 1 van Holten stonden op de 7e plaats. De verwachting was dat het een spannende wedstrijd zou worden. In deze derby begon Holten meteen fanatiek en nam door doelpunten van de zusters Femke en Marieke Haverslag meteen een 2-0 voorsprong. Dit keer stond routinier Marjolein Nijland in de Holtense hoofdmacht en  eiste meteen een uitblinkersrol op. Tien minuten voor de rust had Holten al een ruime marge opgebouwd van 10-4. Door o.a. goed keeperswerk van Jo-Anne Koopman bleef Holten het verdedigend ook prima doen, zodat er gerust werd bij de stand van 13-8. Na de pauze hield Holten haar ruime voorsprong vast door met name scores van de excellerende Lieke Ebrecht. De Holtense overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. Ook enkele tijdstraffen, die de goed leidende arbiter Stefan Jansen nog aan speelsters van beide teams uitdeelde, hadden geen invloed meer op de uitslag. Holten, dat eind december nog helemaal onderaan stond, kan door deze zege van 25-20 nu al niet meer degraderen. Door de Holtense zegereeks van dit kalenderjaar is een 6e plaats zelfs realistisch. Komende zaterdagavond 16 maart om 20:10 uur spelen de Holtense handbaldames in Luttenberg tegen SDOL 2. Doelpuntenmakers Holten: Marjolein Nijland 7, Gitta Bekkernens en Lieke Ebrecht beiden 4, Julia Hanevelt en Femke Haverslag beiden 3, Marieke Haverslag 2, Helene Franke en Anke Wibbelink beiden 1.

Meer handbalfoto's van de HV Holten op de besloten facebookgroep van Math Willems:https://www.facebook.com/groups/1175920925908076/

Duitse debutante inspireert dames 1

Voor dames 1 van handbalvereniging Holten stond afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen Nieuw-Heeten 2 op het programma. De thuiswedstrijd tegen Nieuw Heeten werd door Holten ruim verloren, maar aangezien Holten (op de 8e plaats) dit kalenderjaar in goede doen is, lag er tegen de nummer 7 van de ranglijst toch kansen op een goed resultaat. Holten begon matig aan de wedstrijd en Nieuw Heeten nam een 3-0 voorsprong. Door enkele doeltreffende “kanonschoten” van Femke Haverslag en een onderhandse treffer van Lieke Ebrecht was de stand weer in evenwicht 5-5. Door Femke Haverslag werd Julia Hanevelt twee keer prima aan de cirkel aangespeeld en dit leverde 2 doelpunten op, waarmee Holten op een 5-7 voorsprong kwam. Nieuw-Heeten knokte zich terug en 10 minuten voor de rust stond er een gelijke stand van 11-11 op het scorebord. Inmiddels had de Duitse Michaëla Spoor voor het eerst haar opwachting gemaakt in de Holtense hoofdmacht. Vlak voor rust liet ze zien dat ze niet alleen verdedigend goed was, maar ook scorend vermogen had. Door twee fraaie treffers van haar nam Holten weer een voorsprong 11-13. Toch kwam Nieuw Heeten weer terug in wedstrijd, waardoor er bij een gelijke stand (13-13) werd gerust. Na de pauze nam Holten in deze enerverende wedstrijd weer een kleine voorsprong 16-18. Vanuit de hoek scoorde Femke Wuestman een mooi doelpunt, waarmee de stand halverwege de 2e helft op 20-20 kwam. Het bleef spannend. Tien minuten voor tijd was de stand 25-25. De Holtense dames bleven strijden voor de winst en met de juiste mentaliteit trok Holten de overwinning naar zich toe. Doelpunten van Lieke Ebrecht, Femke Haverslag, Michaëla Spoor en Gitta Bekkernens in de slotfase bepaalden de eindstand op 26-29 in het voordeel van Holten. Door deze zege zijn de Holtense dames Nieuw Heeten gepasseerd op de ranglijst en staan nu op de 7plaats. Holtense doelpunten: Femke Haverslag 11, Michaëla Spoor 6, Gitta Bekkernens en Lieke Ebrecht beiden 3, Julia Hanevelt en Femke Wuestman beiden 2, Marieke Haverslag en Anke Wibbelink beiden 1. Komende zondagmiddag 10 maart om 13:30 uur wordt in sporthal ’t Mossink in Holten de wedstrijd Holten 1 – ABS 2 uit Bathmen gespeeld. De toegang is gratis.

 

 

Lijstaanvoerder Heeten pas in 2e helft voorbij dames 1

 

Zaterdagavond kwam de koploper Plus Severijn/Heeten 2 op bezoek bij de handbaldames van Holten. Na 4 Holtense overwinningen op een rij en een nog ongeslagen status in 2019 was Heeten ervan doordrongen, dat Holten een geduchte tegenstander zou zijn. Er ontspon zich een wedstrijd, die op het scherpst van de snede werd uitgevochten. Het openingsdoelpunt was voor Heeten, maar de derde poging van de Holtense Marieke Haverslag vanuit de hoek was ook raak 1-1. Jeugdspeelster Pauline Kap speelde een prima wedstrijd en scoorde er ook lustig op los. Ook de beweeglijke Lieke Ebrecht maakte een goede indruk. De Holtense keepster Alana Meijerman van Holten was in vorm en liet dit zien met een paar prachtige reddingen. Een prachtige en doeltreffende fast-break van Anne Rechterschot bracht het aanwezige publiek, waaronder Marjon Jacobs van Feem US, die deze avond wedstrijdsponsor was,  in vervoering. Halverwege de 1e helft had Holten een voorsprong van 9-7. De snelle en doeltreffend schietende Heetense Lisa Nijland was er o.a. verantwoordelijk voor dat Heeten steeds weer langszij kwam. Voordat het rustsignaal klonk, scoorde Anne Rechterschot nog tweemaal, waardoor Holten toch de rust inging met een minimale voorsprong 13-12. In het begin van de 2e helft leek de tactische zet van de coaches van Holten goed uit te pakken. De gevaarlijke aanvalster van Heeten Lisa Nijland kreeg namelijk persoonlijke dekking. Na verloop van tijd bleek andere Heetense aanvalsters hiervan te profiteren door doeltreffende schoten van afstand. Na ruim 15 minuten in de tweede helft werd door Heeten langzamerhand een beslissende voorsprong van18-24 genomen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 20-27 in het voordeel van Heeten. Doelpunten Holten: Femke Haverslag 5, Gitta Bekkernens 4, Anne Rechterschot en Lieke Ebrecht beiden 3, Marieke Haverslag en Pauline Kap beiden 2 en Julia Hanevelt 1.

Math Willems nog bedankt voor de foto's!

Meer handbalfoto's van de HV Holten op de besloten facebookgroep van Math Willems:https://www.facebook.com/groups/1175920925908076/

Pagina's