Dames 1

Dames 1 zet stap voorwaarts in Twello

Op de laatste plaats staande in de competitie is dames 1 van de handbalvereniging Holten vandaag met één missie naar Twello vertrokken. Punten meenemen is het devies om zo de laatste positie op de ranglijst te verlaten. Onder toezicht van scheidsrechters Jansen en Kappert wordt de wedstrijd Voorwaarts-Holten gestart. Voorwaarts neemt de eerste treffer voor haar rekening. Holten is scherp en de stand gaat gelijk op totdat Voorwaarts enkele malen goed door de verdediging van Holten weet te breken. Met een stand van 6-4 zet Holten een tandje bij en de verdediging van Holten sluit goed.  Ook aanvallend gaat het steeds beter lopen en Holten komt na enkele aanvallen met 6-7 op voorsprong. Dat beide partijen aan elkaar gewaagd zijn moge duidelijk zijn.  Een korte voorsprong van Holten (7-9) wordt door Voorwaarts weer teniet gedaan en de ruststand van 10 – 10 geeft ook een reëel beeld van de wedstrijd. Onder de lat maakt Alana Meijerman tijdelijk plaats voor debutante Femke Nikkels. Voorwaarts komt getergd uit de rust en zet direct vol op de aanval in. Met enkele snelle sprongschoten en verdekte schoten verandert de stand naar 14-11. Holten laat dit echter niet op zich zitten en zet de achtervolging in. De vechtlust van Holten is indrukwekkend en zowel aanvallend als verdedigend wordt er niets meer weggegeven. De frustratie bij de nummer 1 van de ranglijst Voorwaarts begint toe te nemen en de dames van Holten maken gebruik hiervan om de achterstand in te lopen. Met de juiste aanwijzingen vanaf de bank worden de dames goed gepositioneerd om een voorsprong te nemen en deze niet meer uit handen te geven. Bij een stand van 19-21 moet koploper Voorwaarts zich gewonnen geven en kunnen de Holtense dames uitlopen naar een eindstand van 21-24. Met de overwinning op de koploper zet Holten een stap voorwaarts op de ranglijst en verlaat het ten koste van SDOL de laatste plek. Doelpunten Holten: Gitta Bekkernens 6, Lieke Ebrecht 5, Femke Haverslag en Anne Rechterschot beiden 4, Julia Hanevelt en Marieke Haverslag beiden 2, Anke Wibbelink 1.  Komende zondag 13 januari om 11:00 uur spelen de dames van Holten in sporthal ’t Mossink in Holten tegen Lettele 2

Offday dames 1 tegen Wesepe

Afgelopen zaterdagavond moest Holten in Olst spelen tegen Wesepe 2, dat ook in de onderste regionen verkeert. Gezien het goede spel van Holten vorige week tegen koploper Dalfsen waren de verwachtingen hoog. Echter Holten begon erg matig aan deze wedstrijd. Na 15 minuten stond er al een 9-3 achterstand op het scorebord. De keepster van Wesepe hield veel lage ballen prima uit het doel, terwijl de goalie van Holten Inge Nijland een mindere wedstrijd keepte. Door 2 doelpunten van Marieke Haverslag en haar zus Femke Haverslag kwamen de Holtense dames nog terug 9-6, maar bij rust stond Holten ruim achter: 16-8.  Na de pauze begon Holten met een inhaalrace. Met nog 20 minuten te spelen kwam Holten mede door een prachtig doelpunt van Anke Wibbelink uit een fast break en een score van Marieke Haverslag vanuit de hoek nog terug tot 17-13. Hierna speelde Wesepe de wedstrijd rustig uit. Toen de goed leidende scheidsrechter Jansen het eindsignaal floot, stond er 25-18 op het scorebord. Doelpunten van Holten: Femke Haverslag 5, Marieke Haverslag 4, Gitta Bekkernens 4, Julia Hanevelt 2, Lieke Ebrecht, Anne Rechterschot en Anke Wibbelink allen 1.

Koploper Dalfsen komt in Holten met de schrik vrij

Afgelopen zaterdagavond kregen de Holtense handbaldames de lijstaanvoerder Dalfsen 3 op bezoek. Holten stond in de onderste regionen dus de verwachting was dat Dalfsen makkelijk zou winnen. Echter niets was minder waar. Holten speelde dit keer met de geroutineerde Marjolein Nijland in de basis en zij scoorde meteen vanuit de hoek het 1e doelpunt voor de Holtense hoofdmacht. De Holtense dames onder toeziende oog van o.a. wedstrijdsponsor Feel Well by Hetty vochten wat ze waard waren. Met Jo-Anne Koopman op doel werd er uitstekend verdedigend, Ook aanvallend werd veelvuldig veelal uit de 2e lijn door Femke Haverslag en Gitta Bekkernens gescoord. De  ploegen hielden elkaar qua stand ook in evenwicht. Tien minuten voor de rust stond het 10-10. Vlak voor de pauze liep het Dalfsen iets uit, zodat er een ruststand van 11-14 in het voordeel van Dalfsen op het scorebord stond. Ook vlak na de rust toonde de dames dit keer een goede wedstrijdmentaliteit hadden, want Dalfsen werd uitstekend partij gegeven. Vijf minuten voor tijd kwam Holten door  twee doelpunten van Julia Hanevelt zelfs op 21-20 voorsprong. De laatste minuten waren spannend en hectisch. Dalfsen scoorde tweemaal en nam een voorsprong. Bij de stand 21-22 kreeg Dalfsen nog een strafworp te nemen, die door Holtense goalie Jo-Anne Koopman werd gestopt. In de laatste seconde kreeg Holten nog een vrije worp, die door Femke Haverslag keihard op de paal werd geschoten. Hierdoor ontsnapte Dalfsen aan puntverlies en kreeg Holten niet het ene punt, waar ze zeker wel recht op hadden. Doelpunten Gitta Bekkernens en Femke Haverslag beiden 7, Lieke Ebrecht en Julia Hanevelt beiden 2, Marieke Haverslag. Marjolein Nijland en Femke Wuestman allen 1. De volgende wedstrijd van Holten wordt komende zaterdag om 20:30 uur gespeeld in de sporthal de Hooiberg in Olst. De tegenstander is dan Wesepe 2 ook een degradatiekandidaat.

 

Dames 1 verlaten laatste plaats door 1e overwinning

Afgelopen zondag speelde het eerste damesteam van Holten tegen SDOL 2 uit Luttenberg. Voor aanvang van deze  wedstrijd stond Holten op de laatste plaats en SDOL stond (met 1 punt meer) 1 plek hoger. De dames van Holten voelden het belang van deze wedstrijd goed aan. Met de goed keepende Inge Nijland op goal ging Holten furieus van start en nam meteen een grote voorsprong van 5-0. Ook werd er door Holtense dames uitstekend verdedigd. In deze wedstrijd werden ook de break-outs van Holten o.a. door de uitblinkende Gitta Bekkernens doeltreffend uitgevoerd. Lieke Ebrecht sloot de uitstekende 1e helft af met een prima doelpunt. Ruststand was derhalve 16-5. Na de rust wisten de Holtense dames eerst niet het net te vinden. Het duurde liefst 12 minuten voor Gitta Bekkernens weer scoorde. Hierna kwam Holten weer in haar ritme. Femke Haverslag tekende voor twee doelpunten en Julia Hanevelt scoorde door goed combinatiespel vanaf de cirkel. Door deze voorsprong van 20-8 kwam de zege niet meer in gevaar. Door treffers van Femke Wuestman en Femke Haverslag (2x)  kwam de eindstand 23-12 op het scorebord. Holtense doelpunten: Gitta Bekkernens 8, Femke Haverslag 6, Julia Hanevelt 3, Marieke Haverslag 2, Lieke Ebrecht, Anke Wibbelink, Aniek Wissink en Femke Wuestman allen 1. Komende zaterdagavond 8 december om 20:00 uur komt koploper Dalfsen 3 in sporthal ’t Mossink In Holten op bezoek.

Math Willems nog bedankt voor de prachtige aktiefoto´s

Pagina's