Dames 1

Dames 1 buigt in de tweede helft voor Reehorst

Dat het de laatste paar weken steeds spannender werd, was duidelijk, de dames van Holten kwamen als een echte diesel laat op gang, maar waren aan het eind van het seizoen bijna onverslaanbaar. Bijna, want de laatste alles beslissende wedstrijd werd afgelopen weekend verloren, uit in Ede bij Reehorst. Mark Commandeur zei er het volgende over. Het is balen met een hoofdletter B, we hebben het aan het begin van het seizoen laten liggen. Mede door prutsspel in het begin van het seizoen, nieuwe team samenstelling wat erg wennen was, maar voornamelijk door blessureleed, dat is jammer. Als je Holten de afgelopen weken zag spelen, dan zag je de laatste 8 weken een duidelijke stijgende lijn. De dames van Holten hebben ook dit weekend alles gegeven, dat je dan als team voor al dat harde werken niet beloond wordt, dat is erg zuur en dat zal ook nog wel een aantal dagen zuur smaken.

De dames van Holten krijgen zaterdagochtend al een klap te verwerken, Hilde Veneklaas, de jeugd keepster die het de afgelopen weken zo goed doet, raakt in haar `eigen` wedstrijd bij de B jeugd geblesseerd en is helaas meerdere weken uitgeschakeld. Holten begint de wedstrijd goed, laat duidelijk zien dat het niet bang is en geeft gelijk de boodschap af dat het maar voor één ding naar Ede is gekomen, winst en dus de twee alles beslissende punten. De wedstrijd gaat gelijk op. Door de spanning en druk die er op de wedstrijd staat komen er wat slordigheden in het spel van Holten, hierdoor kan Reehorst uitlopen Holten blijft er voor vechten geeft niet op. Als het rustsignaal klinkt is het 14-11 in het voordeel van Reehorst. De boodschap van Mark is duidelijk, rustig opbouwen, eigen spel blijven spelen en er voor blijven vechten. Holten geeft alles in de tweede helft. Maar komt lastig tot scoren, de tweede keepster Julia Meilink haalt zelfs de onmogelijkste ballen uit de kruising en staat de wedstrijd van haar leven te keepen. Holten blijft aanzetten, maar komt niet door de verdediging heen en moet dus van afstand blijven schieten.  Het wordt steeds spannender. Ondanks de verdediging, die wel als een huis staat, komt Holten geen moment dichter bij Reehorst. De dames van Holten handballen de gehele tweede helft tegen zich zelf in plaats van tegen Reehorst met  verlies als resultaat. Als het eindsignaal klinkt is het 20-14 in het voordeel van Reehorst.

 

Dames 1 zet zegereeks door tegen nummer 3 LHC

Dat het voor  Holten de laatste weken spannend is, is voor de meeste mensen ondertussen geen geheim meer. Holten vecht voor lijstbehoud, maar is de laatste weken in bloedvorm. Dit bewezen de dames van Holten ook weer dit weekend door overtuigend te winnen van de huidige nummer drie van de competitie LHC dames 2. De dames van Holten wisten voor deze wedstrijd wat hun te doen zou staan: de aankomende twee wedstrijden winnen. Er moet 4 punten gehaald worden om alles in eigen hand te houden.  Met deze gedachten gingen de dames van Holten de wedstrijd direct goed van start. Holten loopt snel uit naar een 6-1 voorsprong. Met een sterke 5-1 verdediging en veel goed keeperswerk van Hilde Veneklaas is het voor de tegenstanders onmogelijk om veel tot scoren toe te komen. Holten zet de verdedigende lijn goed door en komt eigenlijk niet meer in gevaar. Wel valt het op dat op het moment dat de dames van Holten in een overtalssituatie komen door een 2-minuten tijdstraf bij LHC het geen doelpunt weet te scoren. Als het rust signaal klinkt staat het 12-9 in het voordeel van Holten In de rust wordt duidelijk gemaakt dat het aanvallend nog net een stapje beter moet. Daarnaast moet de communicatie nog beter in de verdediging. Als de tweede helft begint, voeren de dames van holten de besproken punten direct door. Hierdoor staat de verdediging nog beter en komt Holten geen moment meer in gevaar. In de aanval blijven de dames van Holten gefocust en op een gemiste 7-meter na valt er weinig aan te merken op het spel van Holten. Holten speelt de wedstrijd rustig en het incasseert de tweede helft maar 4 tegendoelpunten. Zelfs in de laatste seconde weet keepster Jo-Anne koopman nog een strafworp te stoppen. Als het eindsignaal klinkt, is de stand 21-14 in het voordeel van Holten

Zaterdagavond 7 april staat de allerlaatste wedstrijd en dus ook de allerlaatste kans op handhaving op de planning in en tegen Reehorst. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 19:40 uur in sporthal de Reehorst in Ede.  Holten moet deze wedstrijd winnen om alles in eigen hand te houden. Het zou dan ook heel erg gewaardeerd worden, als jullie allemaal komen kijken en ons komen supporten net als afgelopen keer.

 

Dames 1 zet goed spel door en komt geen moment in gevaar

Holten dat de laatste periode van de competitie duidelijk op z’n sterkst is, liet dit ook afgelopen weekend weer zien in de thuiswedstrijd tegen H.V. Kwiek dames 3.

Mark Commandeur was voor de wedstrijd heel duidelijk: de twee teams die als onderste eindigen (11 en 12) in de 2de klasse degraderen rechtstreeks naar de 3de klasse. De nummer 2 tot 10 zijn veilig en blijven in de tweede klasse handballen volgend seizoen.

Aan het begin van speelronden 20 is de stand bij de onderste vijf als volgt:

#

Team

Punten

8

OBW DS2

13

9

Voorwaarts DS2

12

10

HV Zwolle DS2

10

11

HV Holten DS1

8

12

ESCA-Handbal DS2

7

Met deze stand in het achterhoofd was de opdracht duidelijk: minimaal twee keer winnen maar eigenlijk als je zeker wilt zijn moeten alle drie de aankomende wedstrijden gewonnen worden en zelfs dan is het afwachten wat de andere teams doen. Met deze feiten was de opdracht duidelijk, iedere wedstrijd die we spelen moet gewonnen worden, er moet gevochten worden tot het einde en falen is geen optie.

Zo gingen de dames van Holten ook uit de startblokken, er werd gevochten voor iedere meter. In de verdediging klopt alles en er wordt zelden een fout gemaakt in de aanval. Met Femke Haverslag en Gitta Bekkernens op de opbouw, worden er snoeiharde schoten gelost op het doel. Lukt het niet van de opbouw, dan staan de hoeken Anke Wibbelink, Marjolein Nijland of cirkelspeelster Julia Hanevelt klaar om het schot op doel te lossen. Na 7 min staat het ‘maar’ 5-1 in het voordeel van Holten, de spanning is duidelijk merkbaar bij de dames van Holten, want de schoten worden minder scherp geschoten dan normaal. Echter laten de dames van Holten het er niet bij zitten, want na de 15 minuten verdwijnt de spanning bij de dames en komt het echt op gang. Kwiek komt nog wel even terug tot 10-8 maar dan neemt Holten echt de overhand. Als het rustsignaal klinkt staat het 15-10 in het voordeel van H.V. Holten. In de rust worden nog maar eens aangegeven dat we ervoor moeten blijven vechten, geen gezeur, mond dicht tegen de scheidsrechter, geen gemaar en vechten tot het laatste fluitsignaal. Holten begint de tweede helft goed, mist wel een aantal grote kansen en krijgt twee penalty’s tegen maar blijft goed spelen, met 5 doelpunten op rij van Holten en een uitstekend keepende Hilde Veneklaas loopt Holten weer uit naar 20-14. Femke Haverslag wordt uitgedekt, maar Holten lost dit prima op door 4-2 te gaan staan in de aanval en ondanks, dat de aanvallen iets moeizamer gaan, lukt het Holten iedere keer weer om een kans te creëren. Holten komt geen moment meer in gevaar en als het eindsignaal klinkt, is de eindstand 27-22 in het voordeel van H.V. Holten.

Met de winst van dit weekend ziet de tussenstand er bij de onderste 5 als volgt uit:

#

Team

Punten

8

Voorwaarts DS2

14

9

OBW DS2

13

10

HV Zwolle DS2

10

11

HV Holten DS1

10

12

ESCA-Handbal DS2

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aankomende zondag is de laatste maar o zo belangrijke thuiswedstrijd van dit seizoen. Met winst van H.V. Holten en verlies van H.V. Zwolle is H.V. Holten van de 11de plaats af. H.V. Holten vraagt dan ook aan iedereen of jullie ons komen aanmoedigen en supporten. Begin wedstrijd 12:10 uur. Tot zondag!

 

Ondanks goed spel van dames 1 is Dalfsen 2 maatje te groot

Na de thuis overwinning op Dalfsen eerder dit seizoen (33-32), wisten de dames van Holten dat dit een zware wedstrijd zou worden. Met de overwinning in het achterhoofd reisden de dames van  Holten af naar de mooie sporthal in Dalfsen.

De trainer van Holten (Mark Commandeur) maakte er geen geheim van dat hij gebrand was deze wedstrijd te winnen, dit was duidelijk zicht-/hoorbaar. Hij was er van overtuigd, dat hier veel kansen lagen op winst. Als er maar scherp, geconcentreerd en met veel strijdlust gehandbald zou worden. Mark gaf als voorbeeld de vorige twee wedstrijden toen de dames van H.V. Holten tot het gaatje gingen en met twee keer winst van het veld kwam.

De wedstrijd begon aan beide kanten scherp, er werden geen ‘domme fouten’ gemaakt en beide teams komen makkelijk tot scoren. Zonder moeite kunnen de teams elkaar volgen en iedere aanval te scoren. Dit resulteert in een 5-5 stand na 8 minuten spelen. De dames van Holten worden vanaf dit moment iets slordiger, Waar Dalfsen alles binnenkant paal in het doel schiet, gaan de ballen van Holten juist binnenkant paal uit het doel. Voornamelijk de nummer 5 gooit met scherp, alle ballen die ze gooit vliegen het doel in, hoe goed de keepsters, Hilde Veneklaas en Jony Meijerman van Holten ook staan te keepen de ballen zijn te scherp. Holten blijft voor ieder doelpunt vechten en verdedigt zeer sterk, maar Dalfsen weet bijna iedere aanval het net te vinden. Dit resulteert in een ruststand van 17-12 in het voordeel van Dalfsen.

In de rust moet Mark bekennen dat het helemaal niet slecht gaat, op de wat soms slordige momenten na, het beter terug komen naar de verdediging en het communiceren onderling doen de dames van Holten het prima. Mark geeft de dames wel mee dat alles nog mogelijk is, het gat is maar 5 doelpunten. We hebben dit in het seizoen eerder laten zien. Met die laatste worden gaat Holten de tweede helft in.

De tweede helft begint waar de dames van Holten de eerste heeft mee geëindigd is, Het staat zeer goed te verdedigen, er wordt beter gecommuniceerd en de aanval blijft soepel lopen. Echter begint Dalfsen nog beter aan de tweede helft dan waar ze de eerste helft mee geëindigd zijn. Alle speelsters schieten met scherp. De ballen van afstand zijn onhoudbaar om te blokken en de schoten vanuit de hoek zijn zo bloed scherp dat er betwijfeld werd of er keepsters zijn die deze ballen wel tegen konden houden.  Dit ging door tot 23-17, toen kwam de trainer/coach van Dalfsen dames 1 de sporthal binnen. Dit zorgde voor nog meer prestatie druk bij de dames van Dalfsen dames 2. Dit zorgden er voor dat de dames van Dalfsen overmoedige beslissingen namen wat vaak resulteerde in een bal over of naast het doel. Holten kon hier goed gebruik van maken, Holten kwam langzaam dichterbij tot 26-22, met als grootste prestatie het eerste doelpunt in dames 1 van jeugdspeelster Elise Nijland. Echter kwamen de dames van Dalfsen toen weer met beide benen terug op aarde. Tegen het laatste slot offensief van Dalfsen was Holten niet opgewassen. Toen het eindsignaal klonk was de stand 34-25 in het voordeel van Dalfsen.

De uitslag mag misschien iets wat geflatteerd zijn, Mark Commandeur sprak na afloop niet anders dan lof over het spel van de dames van Holten, dat er voor bleef vechten tot het eind. Mark eindigde zijn verhaal met: ondanks het verlies van deze wedstrijd, was dit veruit de beste wedstrijd die ik dit seizoen heb gezien van de dames. Ik ben erg tevreden ondanks het resultaat.

Aanstaande zondagmorgen 11:00 uur spelen de dames van Holten weer een belangrijke wedstrijd namelijk tegen Kwiek 3. Wij van H.V. Holten roepen iedereen in en buiten Holten op om te komen kijken en ons te ondersteunen richting lijstbehoud. We hebben de punten en dus ook uw steun hard nodig!

 

Pagina's