HV Holten

Koploper Dalfsen komt in Holten met de schrik vrij

Afgelopen zaterdagavond kregen de Holtense handbaldames de lijstaanvoerder Dalfsen 3 op bezoek. Holten stond in de onderste regionen dus de verwachting was dat Dalfsen makkelijk zou winnen. Echter niets was minder waar. Holten speelde dit keer met de geroutineerde Marjolein Nijland in de basis en zij scoorde meteen vanuit de hoek het 1e doelpunt voor de Holtense hoofdmacht. De Holtense dames onder toeziende oog van o.a. wedstrijdsponsor Feel Well by Hetty vochten wat ze waard waren. Met Jo-Anne Koopman op doel werd er uitstekend verdedigend, Ook aanvallend werd veelvuldig veelal uit de 2e lijn door Femke Haverslag en Gitta Bekkernens gescoord. De  ploegen hielden elkaar qua stand ook in evenwicht. Tien minuten voor de rust stond het 10-10. Vlak voor de pauze liep het Dalfsen iets uit, zodat er een ruststand van 11-14 in het voordeel van Dalfsen op het scorebord stond. Ook vlak na de rust toonde de dames dit keer een goede wedstrijdmentaliteit hadden, want Dalfsen werd uitstekend partij gegeven. Vijf minuten voor tijd kwam Holten door  twee doelpunten van Julia Hanevelt zelfs op 21-20 voorsprong. De laatste minuten waren spannend en hectisch. Dalfsen scoorde tweemaal en nam een voorsprong. Bij de stand 21-22 kreeg Dalfsen nog een strafworp te nemen, die door Holtense goalie Jo-Anne Koopman werd gestopt. In de laatste seconde kreeg Holten nog een vrije worp, die door Femke Haverslag keihard op de paal werd geschoten. Hierdoor ontsnapte Dalfsen aan puntverlies en kreeg Holten niet het ene punt, waar ze zeker wel recht op hadden. Doelpunten Gitta Bekkernens en Femke Haverslag beiden 7, Lieke Ebrecht en Julia Hanevelt beiden 2, Marieke Haverslag. Marjolein Nijland en Femke Wuestman allen 1. De volgende wedstrijd van Holten wordt komende zaterdag om 20:30 uur gespeeld in de sporthal de Hooiberg in Olst. De tegenstander is dan Wesepe 2 ook een degradatiekandidaat.

Dames 1 verlaten laatste plaats door 1e overwinning

Afgelopen zondag speelde het eerste damesteam van Holten tegen SDOL 2 uit Luttenberg. Voor aanvang van deze  wedstrijd stond Holten op de laatste plaats en SDOL stond (met 1 punt meer) 1 plek hoger. De dames van Holten voelden het belang van deze wedstrijd goed aan. Met de goed keepende Inge Nijland op goal ging Holten furieus van start en nam meteen een grote voorsprong van 5-0. Ook werd er door Holtense dames uitstekend verdedigd. In deze wedstrijd werden ook de break-outs van Holten o.a. door de uitblinkende Gitta Bekkernens doeltreffend uitgevoerd. Lieke Ebrecht sloot de uitstekende 1e helft af met een prima doelpunt. Ruststand was derhalve 16-5. Na de rust wisten de Holtense dames eerst niet het net te vinden. Het duurde liefst 12 minuten voor Gitta Bekkernens weer scoorde. Hierna kwam Holten weer in haar ritme. Femke Haverslag tekende voor twee doelpunten en Julia Hanevelt scoorde door goed combinatiespel vanaf de cirkel. Door deze voorsprong van 20-8 kwam de zege niet meer in gevaar. Door treffers van Femke Wuestman en Femke Haverslag (2x)  kwam de eindstand 23-12 op het scorebord. Holtense doelpunten: Gitta Bekkernens 8, Femke Haverslag 6, Julia Hanevelt 3, Marieke Haverslag 2, Lieke Ebrecht, Anke Wibbelink, Aniek Wissink en Femke Wuestman allen 1. Komende zaterdagavond 8 december om 20:00 uur komt koploper Dalfsen 3 in sporthal ’t Mossink In Holten op bezoek.

Math Willems nog bedankt voor de prachtige aktiefoto´s

Dames 1 buigt in 2e helft pas voor ABS

Afgelopen zondag speelden de dames van handbalvereniging Holten in Bathmen tegen ABS 2. Saillant detail was, dat de scheidsrechter bijna tien minuten eerder het beginsignaal floot dan gepland was. Holten kwam goed uit de startblokken en nam door doeltreffende afstandsschoten van Gitta Bekkernens en Aniek Wissink met 2-0 de leiding. Hierna hielden beide teams elkaar in evenwicht. De Holtense goalie Jo-Anne Koopman keepte een prima wedstrijd. Vijf minuten voor de pauze nam ABS toch een 9-7 voorsprong, maar een snelle break-out van Helene Franke  en een benutte strafworp van Julia Hanevelt zorgden er voor dat er een gelijke ruststand op het scorebord kwam te staan. Deze ruststand van 9-9 was zeker een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Zoals reeds vaker begon Holten de 2e helft slecht en keek al snel tegen een 14-9 achterstand aan. Dit verschil kon Holten in de 2e helft ondanks nog fraaie treffers van o.a.  Aniek Wissink en Gitta Bekkernens niet meer weg werken. De eindstand werd bepaald op 24-18 in het voordeel van ABS. Doelpunten: Gitta Bekkernens 8, Aniek Wissink 5, Julia Hanevelt 2, Helene Franke, Marieke Haverslag, Femke Wuestman allen 1. Komende zondag 2 december om 12:20 uur speelt Holten in sporthal ’t Mossink tegen SDOL dames 2.