HV Holten

Bekerwedstrijd HV Holten 1 - SV Schalkhaar 1 (2e klasse)

Na een prima 2e seizoenshelft van dames 1 van Holten, waarbij de dames uiteindelijk als 6e op de ranglijst zijn geëindigd, beginnen de dames  met de nieuwe trainer/coach Janek Wyrwich nu aan het bekertoernooi. De tegenstander is de tweede klasser Schalkhaar. Een zware tegenstander, maar hopelijk kan Holten door het "thuisvoordeel" toch verder doorbekeren.

Gratis toegang!  Voor de wedstrijd van dames 1 is er zoals gebruikelijk weer een lotenverkoop door en ten behoeve van de jeugd van vereniging. Er zijn weer mooie en vooral smakelijke prijzen te winnen! Loting is in de pauze van de wedstrijd.

De aanvang van de wedstrijd in sporthal 't Mossink is 20:00 uur.

We hopen dat vele (jeugd) leden, ouders en andere belangstellenden deze wedstrijd zullen bijwonen en onze dames zullen aanmoedigen. Schalkhaar heeft haar supporters opgeroepen om in het blauw te komen. Ons kledingadvies is dus om iets roods aan te trekken.

Steun onze roodzwarten ook in de deze bekerstrijd!

Janek Wyrwich onze nieuwe trainer/coach

Het bestuur en de technische commissie zijn erg blij dat Janek Wyrwich de nieuwe trainer en coach van HV Holten is. De 41-jarige van origine Pool tekende een contract voor één seizoen.

Onze club haalt met hem een ervaren handballer binnen. In de jaren dat hij zelf handbalde, maakte hij deel uit van de top van Polen. In ons land was hij enkele jaren bij Heeten actief.

Met het aantrekken van deze ervaren trainer/coach hopen we binnen enkele jaren de weg terug te vinden naar minimaal de 2e klasse. Janek is de opvolger van Mark Commandeur, die naar ABS in Bathmen vertrok. We wensen Janek veel succes en handbalplezier toe!

Tags:

Dames 1 pakt definitief 6e plek na zege op concurrent Wesepe

Afgelopen zondagmiddag speelden de dames van handbalvereniging Holten de laatste competitiewedstrijd tegen Wesepe 2, dat evenveel  punten had dan Holten. De inzet van deze wedstrijd was dan ook de 6e plaats op de ranglijst. De openingsgoal werd gescoord door Gitta Bekkernens. Hierna tekende de prima spelende  Lieke Ebrecht voor de 2e treffer. Het aanwezig publiek waaronder Marloes en Léon Haanstra van COOP Léon Haanstra, de kledingsponsor van o.a. dames 1 van Holten en deze middag ook wedstrijdsponsor, zag hierna dat de weer uitblinkende Femke Haverslag 3 keer scoorde, zodat er na 10 minuten een voorsprong van 5-1 voor Holten op het scorebord stond. Wesepe kwam hierna nog wel terug 5-4, maar 2 doelpunten van Julia Hanevelt (vanaf de cirkel en de hoek) zorgen weer voor een geruststellende voorsprong van 8-5. Scores van Anke Wibbelink (vanuit de hoek), Femke Haverslag en Gitta Bekkernens (vanaf afstand) zorgden hierna voor een ruststand van 11-8. Na de pauze liet Holten ook door goed verdedigingswerk  zien, dat ze de overwinning en de 6e plek op wilde eisen. Door o.a. Femke Wuestman (scoorde vanuit de hoek) kwam Holten op een ruime voorsprong 17-11. In de slotfase vermaakte Holten het publiek nog met fraai combinatiespel en mooie doelpunten van Michaëla Spoor, Lieke Ebrecht en Gitta Bekkernens. Doelpunten Holten: Femke Haverslag 8, Gitta Bekkernens en Lieke Ebrecht beiden 5, Julia Hanevelt 3, Anke Wibbelink 2, Michaëla Spoor en Femke Wuestman beiden 1. Met deze overwinning van 25-17 sluit Holten het seizoen af met een prima 6e plaats en kijkt men met vol vertrouwen uit naar het volgende seizoen, maar ook naar de bekerwedstrijd op donderdag 25 april a.s. 20:00 uur in sporthal ‘t Mossink tegen 2e klasser Schalkhaar 1.