HV Holten

Lijstaanvoerder Heeten pas in 2e helft voorbij dames 1

Zaterdagavond kwam de koploper Plus Severijn/Heeten 2 op bezoek bij de handbaldames van Holten. Na 4 Holtense overwinningen op een rij en een nog ongeslagen status in 2019 was Heeten ervan doordrongen, dat Holten een geduchte tegenstander zou zijn. Er ontspon zich een wedstrijd, die op het scherpst van de snede werd uitgevochten. Het openingsdoelpunt was voor Heeten, maar de derde poging van de Holtense Marieke Haverslag vanuit de hoek was ook raak 1-1. Jeugdspeelster Pauline Kap speelde een prima wedstrijd en scoorde er ook lustig op los. Ook de beweeglijke Lieke Ebrecht maakte een goede indruk. De Holtense keepster Alana Meijerman van Holten was in vorm en liet dit zien met een paar prachtige reddingen. Een prachtige en doeltreffende fast-break van Anne Rechterschot bracht het aanwezige publiek, waaronder Marjon Jacobs van Feem US, die deze avond wedstrijdsponsor was,  in vervoering. Halverwege de 1e helft had Holten een voorsprong van 9-7. De snelle en doeltreffend schietende Heetense Lisa Nijland was er o.a. verantwoordelijk voor dat Heeten steeds weer langszij kwam. Voordat het rustsignaal klonk, scoorde Anne Rechterschot nog tweemaal, waardoor Holten toch de rust inging met een minimale voorsprong 13-12. In het begin van de 2e helft leek de tactische zet van de coaches van Holten goed uit te pakken. De gevaarlijke aanvalster van Heeten Lisa Nijland kreeg namelijk persoonlijke dekking. Na verloop van tijd bleek andere Heetense aanvalsters hiervan te profiteren door doeltreffende schoten van afstand. Na ruim 15 minuten in de tweede helft werd door Heeten langzamerhand een beslissende voorsprong van18-24 genomen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 20-27 in het voordeel van Heeten. Doelpunten Holten: Femke Haverslag 5, Gitta Bekkernens 4, Anne Rechterschot en Lieke Ebrecht beiden 3, Marieke Haverslag en Pauline Kap beiden 2 en Julia Hanevelt 1.

Math Willems nog bedankt voor de foto's!

Meer handbalfoto's van de HV Holten op de besloten facebookgroep van Math Willems:https://www.facebook.com/groups/1175920925908076/

Dames 1 te sterk voor CVO

Foto's Math Willems Fotografie

Afgelopen zondag speelden de dames van handbalvereniging Holten tegen CVO 2 uit Vaassen. CVO stond als vijfde geklasseerd en Holten nam de achtste positie op de ranglijst in. Holten kwam weer prima uit de startblokken en na een kwartier spelen stond men al op een 6-3 voorsprong door met name voortreffelijk benutte strafworpen door de verder uitblinkende Femke Haverslag. Verder konden de toeschouwers genieten van een mooi doelpunt van de jeugdige Pauline Kap. Gedurende de eerste helft werd deze voorsprong vergroot, zodat er een ruststand van 12-5 op het scorebord stond. Ook in de 2e helft werden de aanvallen prima opgezet en doeltreffend afgewerkt. Ook verdedigend zat het goed in elkaar, waarbij ook goalie Jo Anne Koopman een puike wedstrijd speelde en zelfs nog enkele strafworpen stopte. Vanuit uit de hoek werd er door Femke Wuestman ook fraai gescoord. De toeschouwers, waaronder de wedstrijd(bal) sponsor Klussenbedrijf Frans Buschers, zagen dat de ruime voorsprong van Holten geen enkel moment in gevaar kwam. Een paar minuten voor tijd bepaalde Anke Wibbelink de eindstand op 24-16. Door deze overwinning behouden de dames van Holten hun ongeslagen status in 2019. Scores Holten: Femke Haverslag 7, Gitta Bekkernens, Marieke Haverslag, Pauline Kap allen 3, Lieke Ebrecht, Julia Hanevelt, Anke Wibbelink allen 2, Helene Franke en Femke Wuestman beide 1. Zaterdag 9 februari om 20:10 uur speelt in sporthal ’t Mossink Holten 1 tegen Plus Severijn/Heeten 2. De toegang is gratis!

Dames 1 pakt de zege op Broekland na de rust

Math Willems Fotografie

De dames van handbalvereniging Holten kregen afgelopen zondag Broekland 3 op bezoek. Na 2 overwinningen op 2 koplopers wilde Holten tegen laagvlieger Broekland ook winnen om zo haar ongeslagen status in kalenderjaar 2019 te behouden. Met Jo-Anne Koopman dit keer op goal werd de openingstreffer  voor Holten gescoord door Gitta Bekkernens. Hierna ging deze enigszins fysieke wedstrijd gelijk op, waarbij van beide kanten veel kansen werden gemist en dus weinig werd gescoord. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er maar een ruststand van 7-7 op het scorebord stond. Na rust pakte Holten het  energieker op. Femke Haverslag scoorde van afstand twee keer. De snelle en beweeglijke Lieke Ebrecht soleerde ook enkele keren fraai door de stugge defensie van Broekland en rondde haar acties af met onhoudbare treffers. Langzamerhand liep Holten uit naar voorsprong van 18-13. Routinier Marjolein Nijland zorgde door drie keer te scoren voor het slotakkoord. Door de einduitslag van 23-15 had Holten haar drie overwinningen op rij binnen.

Doelpunten Holten: Femke Haverslag 6, Lieke Ebrecht 5, Gitta Bekkernens en Marjolein Nijland beiden 4, Helene Franke, Julia Hanevelt, Marieke Haverslag en Anke Wibbelink allen 1.

Komende zondag 27 januari om 12:30 uur speelt Holten 1 in sporthal ’t Mossink tegen CVO 2 uit Vaassen.

Math Willems fotografie                                     Meer foto's op facebook Foto's Holten