HV Holten

Dames 1 verliest ruim van Broekland 3

Afgelopen zondag speelden de dames van handbalvereniging Holten in en tegen Broekland. Na 10 minuten keek Holten al tegen een 2-0 achterstand aan. Langzamerhand kwam Holten beter in de wedstrijd. Femke Haverslag schoot enkele keren hard en doeltreffend op de goal. Ook de jeugdige keepster Alana Meijerman van Holten hield de nodige ballen uit haar doel. De keepster van Broekland was ook prima op dreef, zodat de ruststand op 10-6 werd bepaald. Meteen na de rust leek het even op dat er voor Holten nog wat te halen viel. Holten kwam terug tot drie punten verschil. Hierna  liep Broekland door goede schoten en prima break outs weer uit, zodat de wedstrijd al gauw was beslist. De einduitslag 23-16 in het voordeel van Broekland 3 was dan ook geen verrassing. Holtense doelpunten: Femke Haverslag 5, Gitta Bekkernens, Julia Hanevelt, Anne Rechterschot allen 3, Marieke Haverslag en Femke Wuestman beide 1.

Dames 1 pakt 1e punt na tegenslag

Afgelopen zondag stond er een uitwedstrijd in Bathmen tegen Lettele 2 op het programma. Uit de eerste minuten van deze handbalwedstrijd bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Halverwege de 1e helft raakte de keepster van Holten Jony Meijerman geblesseerd aan haar knie. Aangezien Holten geen reservekeepster op de bank had zitten, moest een veldspeelster het doel verdedigen. Pauline Kap nam deze taak op zich en ze deed het prima. De ruststand werd bepaald op 9-9. Ook uit  het relatief goede keeperswerk van Pauline Kap in de 2e helft putten de Holtense dames steeds meer moed. De verdediging stond goed en aanvallend werden er doeltreffende schoten uit de 2e  lijn afgevuurd door Gitta Bekkernens en Femke Haverslag. Ook vanaf de cirkel scoorde Julia Hanevelt enkele keren fraai. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Gitta Bekkernens de zeer verdiende gelijkmaker. Door deze uitslag (18-18) verliet Holten ook de laatste plaats. Komende zondag om 10:30 uur spelen de Holtense dames in en tegen Broekland. Holtense doelpunten:  Gitta Bekkernens 6, Julia Hanevelt 5, Femke Haverslag 5, Meike Veldmaat 1, Pauline Kap 1.

Verdiende zege Voorwaarts op dames 1

Afgelopen zondag speelden de dames van HV Holten hun eerste wedstrijd van dit seizoen tegen de dames van Voorwaarts 3 uit Twello. Holten begon voortvarend via de openingstreffer (schot uit de 2e  lijn) van Gitta Bekkernens. Hierna nam Voorwaarts steeds meer het heft in handen. Bij de rust keek Holten dan ook tegen een 20-9 achterstand aan. Ook in de tweede helft was Voorwaarts duidelijk de betere ploeg. Holten was op alle fronten de mindere. In dit derde team van Voorwaarts stonden veel geroutineerde speelsters in het veld, die vroeger in het eerste hadden gespeeld. In de tweede helft had Holten ook moeite om de snelle breaks van Voorwaarts te pareren. Voor Holten scoorde de jeugdige Marloes Ulfman nog enkele keren fraai, hoewel de grote voorsprong van Voorwaarts bleef. De einduitslag  werd uiteindelijk bepaald op 22-39 in het voordeel van Voorwaarts. Komende zondag spelen de Holtense dames om 13:15 uur  in de sporthal in Bathmen tegen het tweede van Lettele. Holtense doelpunten: Femke Haverslag 7, Gitta Bekkernens 6, Marloes Ulfman 4, Julia Hanevelt, Marieke Haverslag, Anke Wibbelink, Anne Rechterschot, Famke Ulfman allen 1.

Tags:

Familietoernooi van HV Holten

Op zondag 3 juni hebben we het familietoernooi georganiseerd, 8 teams hadden zich hiervoor aangemeld.We hebben de teams verdeeld in 2 poules en er is een kleine competitie gespeeld en aan het einde van de middag werd de barbecue aangestoken. Winnaars van de competitie waren in poule 1 het team Veld 318 en in poule 2 het team Soer/Spekreijse.De aanmoedigingsprijs ging naar het team van Annekarien Grave, zij hebben de wisselbokaal in ontvangst genomen.

Tags: