HV Holten

Dames 1 zet goed spel door en komt geen moment in gevaar

Holten dat de laatste periode van de competitie duidelijk op z’n sterkst is, liet dit ook afgelopen weekend weer zien in de thuiswedstrijd tegen H.V. Kwiek dames 3.

Mark Commandeur was voor de wedstrijd heel duidelijk: de twee teams die als onderste eindigen (11 en 12) in de 2de klasse degraderen rechtstreeks naar de 3de klasse. De nummer 2 tot 10 zijn veilig en blijven in de tweede klasse handballen volgend seizoen.

Aan het begin van speelronden 20 is de stand bij de onderste vijf als volgt:

#

Team

Punten

8

OBW DS2

13

9

Voorwaarts DS2

12

10

HV Zwolle DS2

10

11

HV Holten DS1

8

12

ESCA-Handbal DS2

7

Met deze stand in het achterhoofd was de opdracht duidelijk: minimaal twee keer winnen maar eigenlijk als je zeker wilt zijn moeten alle drie de aankomende wedstrijden gewonnen worden en zelfs dan is het afwachten wat de andere teams doen. Met deze feiten was de opdracht duidelijk, iedere wedstrijd die we spelen moet gewonnen worden, er moet gevochten worden tot het einde en falen is geen optie.

Zo gingen de dames van Holten ook uit de startblokken, er werd gevochten voor iedere meter. In de verdediging klopt alles en er wordt zelden een fout gemaakt in de aanval. Met Femke Haverslag en Gitta Bekkernens op de opbouw, worden er snoeiharde schoten gelost op het doel. Lukt het niet van de opbouw, dan staan de hoeken Anke Wibbelink, Marjolein Nijland of cirkelspeelster Julia Hanevelt klaar om het schot op doel te lossen. Na 7 min staat het ‘maar’ 5-1 in het voordeel van Holten, de spanning is duidelijk merkbaar bij de dames van Holten, want de schoten worden minder scherp geschoten dan normaal. Echter laten de dames van Holten het er niet bij zitten, want na de 15 minuten verdwijnt de spanning bij de dames en komt het echt op gang. Kwiek komt nog wel even terug tot 10-8 maar dan neemt Holten echt de overhand. Als het rustsignaal klinkt staat het 15-10 in het voordeel van H.V. Holten. In de rust worden nog maar eens aangegeven dat we ervoor moeten blijven vechten, geen gezeur, mond dicht tegen de scheidsrechter, geen gemaar en vechten tot het laatste fluitsignaal. Holten begint de tweede helft goed, mist wel een aantal grote kansen en krijgt twee penalty’s tegen maar blijft goed spelen, met 5 doelpunten op rij van Holten en een uitstekend keepende Hilde Veneklaas loopt Holten weer uit naar 20-14. Femke Haverslag wordt uitgedekt, maar Holten lost dit prima op door 4-2 te gaan staan in de aanval en ondanks, dat de aanvallen iets moeizamer gaan, lukt het Holten iedere keer weer om een kans te creëren. Holten komt geen moment meer in gevaar en als het eindsignaal klinkt, is de eindstand 27-22 in het voordeel van H.V. Holten.

Met de winst van dit weekend ziet de tussenstand er bij de onderste 5 als volgt uit:

#

Team

Punten

8

Voorwaarts DS2

14

9

OBW DS2

13

10

HV Zwolle DS2

10

11

HV Holten DS1

10

12

ESCA-Handbal DS2

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aankomende zondag is de laatste maar o zo belangrijke thuiswedstrijd van dit seizoen. Met winst van H.V. Holten en verlies van H.V. Zwolle is H.V. Holten van de 11de plaats af. H.V. Holten vraagt dan ook aan iedereen of jullie ons komen aanmoedigen en supporten. Begin wedstrijd 12:10 uur. Tot zondag!

 

Ondanks goed spel van dames 1 is Dalfsen 2 maatje te groot

Na de thuis overwinning op Dalfsen eerder dit seizoen (33-32), wisten de dames van Holten dat dit een zware wedstrijd zou worden. Met de overwinning in het achterhoofd reisden de dames van  Holten af naar de mooie sporthal in Dalfsen.

De trainer van Holten (Mark Commandeur) maakte er geen geheim van dat hij gebrand was deze wedstrijd te winnen, dit was duidelijk zicht-/hoorbaar. Hij was er van overtuigd, dat hier veel kansen lagen op winst. Als er maar scherp, geconcentreerd en met veel strijdlust gehandbald zou worden. Mark gaf als voorbeeld de vorige twee wedstrijden toen de dames van H.V. Holten tot het gaatje gingen en met twee keer winst van het veld kwam.

De wedstrijd begon aan beide kanten scherp, er werden geen ‘domme fouten’ gemaakt en beide teams komen makkelijk tot scoren. Zonder moeite kunnen de teams elkaar volgen en iedere aanval te scoren. Dit resulteert in een 5-5 stand na 8 minuten spelen. De dames van Holten worden vanaf dit moment iets slordiger, Waar Dalfsen alles binnenkant paal in het doel schiet, gaan de ballen van Holten juist binnenkant paal uit het doel. Voornamelijk de nummer 5 gooit met scherp, alle ballen die ze gooit vliegen het doel in, hoe goed de keepsters, Hilde Veneklaas en Jony Meijerman van Holten ook staan te keepen de ballen zijn te scherp. Holten blijft voor ieder doelpunt vechten en verdedigt zeer sterk, maar Dalfsen weet bijna iedere aanval het net te vinden. Dit resulteert in een ruststand van 17-12 in het voordeel van Dalfsen.

In de rust moet Mark bekennen dat het helemaal niet slecht gaat, op de wat soms slordige momenten na, het beter terug komen naar de verdediging en het communiceren onderling doen de dames van Holten het prima. Mark geeft de dames wel mee dat alles nog mogelijk is, het gat is maar 5 doelpunten. We hebben dit in het seizoen eerder laten zien. Met die laatste worden gaat Holten de tweede helft in.

De tweede helft begint waar de dames van Holten de eerste heeft mee geëindigd is, Het staat zeer goed te verdedigen, er wordt beter gecommuniceerd en de aanval blijft soepel lopen. Echter begint Dalfsen nog beter aan de tweede helft dan waar ze de eerste helft mee geëindigd zijn. Alle speelsters schieten met scherp. De ballen van afstand zijn onhoudbaar om te blokken en de schoten vanuit de hoek zijn zo bloed scherp dat er betwijfeld werd of er keepsters zijn die deze ballen wel tegen konden houden.  Dit ging door tot 23-17, toen kwam de trainer/coach van Dalfsen dames 1 de sporthal binnen. Dit zorgde voor nog meer prestatie druk bij de dames van Dalfsen dames 2. Dit zorgden er voor dat de dames van Dalfsen overmoedige beslissingen namen wat vaak resulteerde in een bal over of naast het doel. Holten kon hier goed gebruik van maken, Holten kwam langzaam dichterbij tot 26-22, met als grootste prestatie het eerste doelpunt in dames 1 van jeugdspeelster Elise Nijland. Echter kwamen de dames van Dalfsen toen weer met beide benen terug op aarde. Tegen het laatste slot offensief van Dalfsen was Holten niet opgewassen. Toen het eindsignaal klonk was de stand 34-25 in het voordeel van Dalfsen.

De uitslag mag misschien iets wat geflatteerd zijn, Mark Commandeur sprak na afloop niet anders dan lof over het spel van de dames van Holten, dat er voor bleef vechten tot het eind. Mark eindigde zijn verhaal met: ondanks het verlies van deze wedstrijd, was dit veruit de beste wedstrijd die ik dit seizoen heb gezien van de dames. Ik ben erg tevreden ondanks het resultaat.

Aanstaande zondagmorgen 11:00 uur spelen de dames van Holten weer een belangrijke wedstrijd namelijk tegen Kwiek 3. Wij van H.V. Holten roepen iedereen in en buiten Holten op om te komen kijken en ons te ondersteunen richting lijstbehoud. We hebben de punten en dus ook uw steun hard nodig!

 

UITNODIGING FEESTAVOND 2018

24 maart a.s. is het eindelijk weer zover! Ons jaarlijks terugkerende FEESTAVOND!

De activiteitencommissie en recreanten 1 nodigen alle senioren, A-jeugd, recreanten ,vrijwilligers en bestuur met alle partners uit voor een gezellige Feestavond!
Waar is dit feestje? Oude Deventerweg 43
De aanvang van de feestavond is om 20.30 uur en eindigt om 1.00 uur.
Onder het genot van een hapje en een drankje kan er lekker bijgekletst worden.
Voor deze avond vragen wij een bijdrage van € 5,- p.p.
Dit graag aan de deur betalen op 24 maart. Als je komt wel graag voor 21 maart aanmelden bij Annekarien Grave, door een mail te sturen naar annekariengrave@gmail.com.
Wij schenken geen alcohol onder de 18 jaar.
 
De activiteitencommissie : 
Bart Soer                                             
Esther Vincent
Janneke van Zon
Christien Koebrugge
Rinka knapen
Annekarien Grave

Tags: 

Dames 1 hervat competitie na voorjaarsvakantie met zege

Na een week, gelukkig zonder botbreuken of andere narigheid van het skiën, stond er zondag 4 maart weer een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was Broekland dames 2. Broekland dat 4de en daarmee een stuk hoger op de ranglijst staat dan Holten, bleek in de uitwedstrijd een vrij lastige tegenstander te zijn. Zo scoorden ze veel van afstand en waren ze razend snel in de break-out. Holten was dus gewaarschuwd.

Holten was vanaf het begin van de wedstrijd scherp, maakte bijna geen fouten en was in de verdediging onverslaanbaar. Dit resulteerde, door doelpunten van Gitta Bekkernens, Julia Hanevelt en Marjolein Nijland, in een 4-0 voorsprong voor de dames van Holten. Broekland probeerde mee te komen, maar waar Broekland de eerste wedstrijd alles scoorde, werd er nu veel naast of over gegooid. Gooide Broekland toch een schot op doel, dan stond Hilde Veneklaas vaak goed in de weg om de ballen te keren. Voor de wedstrijd hadden de dames van Holten instructies gekregen hoe ze de verdediging van Broekland konden omzeilen. Deze instructies bleken vaak effectief te zijn, want Broekland kwam er in de verdediging niet aan te pas. Holten liep uit naar 10-5. Ondanks het goede spel van Holten was er toch nog een aantal keer “dom” balverlies, waardoor Broekland de bal weer kon onderscheppen. Echter bleef Holten rustig en stond het als een team te verdedigen. Door het verdedigen kwam Broekland er bijna niet doorheen. Als het rustsignaal klinkt staat het 17-10 in het voordeel van H.V. Holten. In de rust werden de afspraken nogmaals aangehaald en werd er door Mark Commandeur verteld dat Holten haar eigen spelletje moet blijven spelen en niet in het spel mee moet gaan met de dames van Broekland. Met deze opdracht ging Holten de tweede helft weer in. Broekland had het een en ander veranderd in de verdediging. Ze stonden in een defensieve 5-1, in plaats van een 6-0 dekking. Hier had Holten het moeilijk mee, maar door de coaching van Mark Commandeur werd ook dit obstakel overwonnen. Holten bleef doen wat het moest doen, er werd veel van afstand geschoten, de cirkel werd goed en met regelmaat gevolgd en verdedigend. Zo bleven de dames van Holten ijzersterk. Holten kwam in de tweede helft geen moment in gevaar. Met nog 5 minuten op de klok en een 27-21 voorsprong, kreeg Holten nog een klein dipje. Maar dat mag de pret van de wedstrijd niet bederven. Als het eindsignaal klinkt is de stand 29-25 in het voordeel van Holten.

Doelpunten: Gitta Bekkernens 10, Femke Haverslag 7, Else Ebrecht 5, Julia Hanevelt & Marjolein Nijland ieder 3 en Marieke Haverslag 1.

 

Pagina's