Dames 1 begint eerste week van het nieuwe jaar ijzersterk

H.V. Holten begon de wedstrijd zeer scherp. Al vrij snel bleek dat Achilles dacht dat ze dit klusje wel even zouden klaren, dat viel zwaar tegen want na 15 minuten spelen stond het 6-5 in het voordeel van Achilles. H.V. Holten gaf zich niet gewonnen en vocht door. Na 23 minuten stond het 7-6 in het voordeel van Achilles. Toen kwam H.V. Holten even kracht- en vechtersmentaliteit tekort, want toen het rust signaal klonk stond het 12-7 in het voordeel van Achilles.

Na een donderpreek van Mark waarin hij vertelde dat de dames er met z’n allen voor moeten vechten en dat als de dames er met z’n allen voor wilden werken dat er nog heel veel mogelijk was, gingen de dames van H.V. Holten de tweede helft in.

De preek had zijn effect, want na 10 minuten spelen in de tweede helft stond het 13 – 12 in het voordeel van Achilles. Het vechten hield aan, ondanks het steeds agressievere verdedigen van Achilles liet H.V. Holten zich niet kennen en bleef vechten voor ieder punt. Pas na 26 minuten (15 – 15) moest H.V. Holten de strijdbijl neer leggen en kon het Achilles niet meer bijhouden. Toen het eindsignaal klonk was de stand 20- 15.

Ondanks het verlies mag H.V. Holten zeer tevreden zijn over de gespeelde wedstrijd. Achilles heeft alles op alles moeten zetten om te winnen. De dames van H.V. Holten hebben Achilles laten beven en laten zweten en daar mee aangegeven dat ze zeker niet de mindere zijn in deze competitie.

Komende zondagmiddag 14 januari 12:00 uur spelen de dames in Twello tegen Voorwaarts 2. Ook tegen dit team hebben de dames kans op punten te pakken. Steun ook onze dames in een uitwedstrijd!

Geschreven door Mark Commandeur