Dames 1 seizoen 14/15 KAMPIOEN!

Met de ondersteuning van een busvol supporters trokken de dames van HV Holten zondagmiddag naar Zwolle voor de kampioenswedstrijd tegen het 2e team van Zwolle. Met minimaal 1 punt zou het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse een feit zijn. Een opmerkelijke prestatie aangezien Holten dit jaar promoveerde naar de 2e klasse! Holten startte overtuigend. Het liet zich niet van de wijs brengen door de persoonlijke dekking die Jessica Smit vanaf de eerste minuut kreeg. De ruimte die daardoor voor de andere speelsters ontstond werd optimaal gebruikt. Binnen 10 minuten kwam Holten door 6 treffers van Karlijn Bekkernens en treffers van Joyce Kappert en Julia Hanevelt op een 5-8 voorsprong. Holten was duidelijk de betere ploeg. Ook jeugdspeelster Femke Haverslag kreeg haar speelminuten en zorgde met 2 treffers mede voor dat Holten bij rust ruim met 8-15 leidde.
Ook na de rust kwam Holten geen ogenblik in gevaar en liet het zien zonder meer de terechte kampioen te zijn. Met fraaie combinaties aan de cirkel van Lieke Ebrecht en opnieuw Julia Hanevelt hield Holten de voorsprong op minimaal 5 treffers.Zwolle kwam nog terug tot 17-21, maar in de laatste 5 minuten liet Holten nog even zien wie de winnaar was. Met nog 3 seconden te spelen was het Elke Dorlas die vanuit een break de 18-25 eindstand op het scorebord zette en kon het kampioensfeest beginnen!

Scores voor Holten: Karlijn Bekkernens 10; Femke Haverslag 4; Julia Hanevelt 3; Annemiek Nijland 2; Lieke Ebrecht, Jessica Smit, Joyce Kappert, Elke Dorlas, Jolien v. Eyk, Marjolein Nijland 1.
Zondag 29 maart spelen de dames thuis tegen de nummer 2, ABS uit Bathmen om 11.00 uur. Na afloop van deze wedstrijd is de kampioensreceptie in de kantine van sporthal ’t Mossink.
 
 

 

Naast de vele supporters per auto ging er ook volle (60 persoons) bus mee naar Zwolle om het team te ondersteunen.

 

Zeer jonge supporters bij de sporthal in Zwolle met het kampioensteam

Tags: