Beach handbal

BEACH HANDBAL
Als onderdeel van de variatiemogelijkheden bij handbal wordt jaarlijks met enkele teams deelgenomen aan een beachhandbaltoernooi. Vanuit de bond wordt in mei een groot beachhandbaltoernooi georganiseerd. Beachhandbal is een leuke variatie op handbal met een iets gewijzigde spelvorm. Het wordt uiteraard gespeeld in het zand en is een snelle creatieve handbalvorm. Door een korte speeltijd van ca 2 x 10 minuten en veel wisselen kan er heel actief worden gespeeld. Bij zonnige weersomstandigheden is beachhandbal een nog leukere ervaring.
Bij beachhandbal kunnen de keepers ook actief deelnemen aan het spel, een doelpunt uit hun hand telt zelfs dubbel. Zien we de keepers ook eens een keer in actie op het veld.
Ook het toekennen van punten is bij beachhandbal dynamischer. Er kunnen extra punten worden toegekend voor creatieve doelpunten. Dit vraagt wel het nodige inzicht van de scheidsrechters. Gezien de deelname aan een groot beachhandbaltoernooi in Portugal van een Holtense scheidsrechter, zit dat echter wel goed.
Kortom, handbal kent naast de vaste handbalvorm in de zaal, ook een hele leuke andere (zomerse) vorm. Wij hopen ook dit jaar weer veel van onze handbalsters te kunnen laten genieten op een beachhandbaltoernoo