COMPETITIE
Ons Dames 1-team speelt met ingang van dit seizoen in de 2e klasse A van Regio Oost van het NHV. De overige teams van HV Holten zijn ook ingedeeld bij de Regio Oost. De tegenstanders - zeker in de hogere klassen - komen daarbij uit zowel Overijssel als Gelderland. Bij de jeugd wordt eerst naar het niveau gekeken. Hoe hoger men in de poules speelt (1e en 2e niveau) des te meer kans op indelingen met teams die van verder weg komen. Bij de lagere niveaus wordt meer rekening gehouden met afstanden.
De handbalcompetitie is vanaf seizoen 2010-2011 alleen een zaalcompetitie.
De zaalcompetitie start september en duurt tot april. Buiten de zaalcompetitie om worden toernooien georganiseerd met de omliggende verenigingen.

De competitie van de C-, D- en E-jeugd is opgesplitst in 2 delen: een herfst- en een voorjaarscompetitie. Dit is gedaan om verenigingen de mogelijkheid te geven te sterke of te zwakke teams te wijzigen en zodoende de handbalsport aantrekkelijker te maken voor alle handballende kinderen. Ook kunnen teams naar een andere klasse worden gezet, waar ze tegen ploegen spelen van gelijk niveau. Want als je wedstrijden verliest met hele grote cijfers is dat natuurlijk niet leuk. Een leuke bijkomstigheid is wel dat teams dus ook 2x kampioen kunnen worden in één seizoen, een fenomeen dat we binnen de vereniging al enkele keren hebben meegemaakt.

Aan deelname in de competitie zijn geen extra kosten verbonden. Bij elk team beheert de aanvoerder of een begeleider de pasjes en verzorgt de wedstrijdformulieren.
Bij de E- en F-jeugd wordt het doel voorzien van een extra plank om de hoogte van  het doel te beperken.

Het seizoen 2014-2015 neemt HV Holten met 12 teams aan de gewone competitie deel:
Dames senioren 1
Dames senioren 2